Virtual Reality in combinatie met achtbanen, Six Flags doet het!

Hoewel de meeste achtbanen in Six Flags voor voldoende spanning zorgen, zijn er thrillseekers die graag extra spanning opzoeken. Zij kunnen hun geluk op door de introductie van virtual reality bij Six Flags. Het is het resultaat van een vruchtbare en beginnende samenwerking tussen Six Flags en Samsung (Gear VR).


Wat moet ik mij voorstellen bij VR bij achtbanen?

De proefpersonen die de test aandurven krijgen een Gear VR op hun hoofd die een virtuele wereld in 3D nabootst en waarbij je volledig wordt afgesloten van de wereld om je heen. Je lichaam zit echter in het bewegende achtbaankarretje maar je ziet enkel de virtuele wereld. Terwijl de achtbaan gaat bewegen zie je de bewegingen terug in de virtuele wereld. Deze wereld kan bijvoorbeeld zijn in een postapocolyptische omgeving waarbij je de strijd aangaat met aliens en waarbij je het gevoel krijgt te vliegen.

Omdat de bewegingen die je ziet overeenkomen met de bewegingen die je voelt in de achtbaan, is er een waanzinnig geloofwaardig effect en lijkt het net alsof je daadwerkelijk vliegt binnen de virtuele wereld. Beelden zeggen meer dan woorden, daarom is hieronder een voorbeeld van VR met achtbanen: