Playstation VR – gamen in 3D met 360 graden kijkhoek

Playstation VR

Sony Playstation heeft zich tevens gemeld bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality gaming. Het betrokken VR project dat Morpheus heet, is in het leven geroepen om een VR bril te maken dat zich kan meten met andere VR brillen. Sony Playstation heeft in Maart 2016 de consumentenversie van de Playstation VR bril aangekondigd voor een adviesprijs van circa EUR. 399,- Dit is vergeleken andere VR brillen op dit moment de meest goedkope variant.


De Playstation VR-bril zal een 5,7 inch scherm per oog hebben met daarbij een resolutie van 960 x 1080 pixels per oog. Hoewel de resolutie iets lager is dan bij bijvoorbeeld de Oculus Rift, blijft de prijs acceptabel voor deze gadget. Qua verversingssnelheid van de beelden ontlopen de VR brillen elkaar niet, allen zitten rond de 90 Hz. Omdat er veel rekenkracht wordt verwacht van een console bij VR gaming wordt er bij de Playstation VR tevens een kastje met extra processor meegeleverd.


De Playstation VR is overigens niet het enige dat je nodig hebt voor VR gaming. Er is tevens een bewegingscamera nodig die je apart moet aanschaffen om daadwerkelijk te kunnen gamen met virtual reality. De PlayStation VR kopen is mogelijk vanaf oktober 2016.


Het wachten is op geschikt materiaal

Net zoals bij 4K resolutie televisies is het wachten op passende content om virtual reality gaming populair te maken. Game ontwikkelaars zijn druk bezig met het maken van games die geschikt zijn voor virtual reality. Games waarbij je via een VR bril 360 graden om je heen kunt kijken vereisen een ander soort games en dagen de huidige processor enorm uit.

Bron afbeelding: nu.nl