Virtual Reality gaming

Virtual Reality maakt gamen levensecht waarbij je het gevoel hebt er middenin te zitten. Waarom? Je hebt dankzij de VR bril, 3D beelden, 360 graden zicht (kortom je kunt overal heen kijken) en je komt even helemaal los van de werkelijkheid.

Games voor virtual reality zijn op dit moment met name bedoeld voor smartphones in combinatie met een VR bril als de Oculus Rift of de Samsung Gear VR. Gaming met consoles in combinatie met VR is op dit moment nog niet beschikbaar. Maar het goede nieuws is dat verschillende partijen er wel mee bezig zijn.

Hoewel de graphics van VR games nog aandacht behoeven zorgt de 360 graden kijkhoek voor een unieke ervaring dat niet te vergelijken is met reguliere games. Op dit moment zijn games voor de Oculus Rift het populairst en fabrikanten zijn hier volop mee bezig.


Welke games zijn er op dit moment voor de Virtual Reality?


Wij hebben eens uitgezocht welke apps en games er op dit moment zijn die gespeeld kunnen worden met een virtual reality bril. Wat opvalt is de grote diversiteit aan soorten games, zo zijn er sport, race en schietgames. Hieronder zie je een lijst met leuke VR games beschikbaar voor de meeste VR brillen:


  • Omega Agent
    Deze game is op dit moment veruit het populairste en best ontwikkelde game die er momenteel is. In Omega Agent krijg je een jetpack en moet je middels manoeuvres obstakels ontwijken, puzzels maken en missies volbrengen. De besturing behoeft helaas wel een extra controller.
  • VR Soccer header
    Hoe het voelt om midden in een druk en vol stadion onder druk te staan bij een belangrijk spelmoment is bij velen onbekend. Het leuke van deze VR game is dat dit moment nu te beleven is voor ons allemaal. Met VR soccer header ben jij verantwoordelijk voor een heel belangrijk moment. Je krijgt een panklare voorzet die jij erin moet koppen met behulp van jouw VR bril.
  • Mad Race VR
    In deze game zit jij in een razendsnelle auto op een vooropgezet parcours. De gemiste kans van de app is dat je niets kunt aanpassen in de game. De VR bril is niet bedoeld om de auto te besturen en verder dan om je heen kijken in 360 graden is gaaf maar verder tevens het enige wat je kunt in de game.